Botanische gebrouwen is geen trendy label dat we voor marketingdoeleinden gebruiken. Het is de unieke techniek die wordt toegepast voor de vervaardiging van hoogwaardige drankjes, die van generatie op generatie van de Fentiman familie is doorgegeven.
Deze botanische brouwtechniek is wat ons van andere koolzuurhoudende dranken onderscheidt. Het is ons unieke verkooppunt waarop de merkbelofte is gebaseerd en garant staat voor een ongeëvenaarde kwaliteit: gekenmerkt door een rijke, diepe smaak, een fijn mondgevoel en een rijke textuur.
Deze weelderige en unieke smaakervaring is alleen mogelijk omdat we de wereld afzoeken naar de beste natuurlijke ingrediënten.
Ons zeer ervaren smaakteam ontwikkelt een perfect uitgebalanceerd aroma, met de diepte, het mondgevoel en de textuur die onze klanten van Fentimans verwachten. Voor een gegarandeerde kwaliteit en traceerbaarheid, behouden wij volledige controle over het gehele productieproces. Ons motto is:
Zodra de natuurlijke kruiden en specerijen in huis hebben en zijn voorbereid, begint het meerfasige brouwproces…
We beginnen met het extraheren van de natuurlijke smaakstoffen door de botanische ingrediënten te kiken. Dit is een tijdrovend proces dat niet overhaast mag gebeuren. Hetzelfde geldt voor het verkrijgen van een aantal verschillende smaken van onze botanische ingrediënten: het smaakstofproductieproces resulteert in een geconcentreerde en uitgebalanceerde botanische vloeistof die vervolgens gefermenteerd kan worden.
Het metabolische fermentatieproces op basis van gist is het begin van de magische alchemie waar elke fles Fentimans mee begint.
De fermentatie duurt zeven dagen en vindt plaats in klassieke, vierkante en open gistingsvaten. Hierdoor kunnen de diepe en complexe smaken zich langzaam ontwikkelen terwijl de gist, de suiker en het natuurlijke perensap tot leven komen. Tijdens dit fermentatieproces worden talloze smaakstoffen gecreëerd die bijdragen aan de diepte, complexiteit en smaak van het eindproduct.
Ter aanvulling en verbetering van de gegiste botanische vloeistof worden in-house natuurlijke smaakstoffen en etherische oliën uit zorgvuldig geselecteerde ingrediënten betrokken die vervolgens met de botanische vloeistof worden gemengd. Dit resulteert in heerlijke, unieke en complexe aroma's.
Water en natuurlijke bietsuiker worden eerst toegevoegd en daarna koolzuur om de vloeistof bruisend te maken.
Door pasteurisatie wordt de houdbaarheid van onze drankjes verbeterd. Dit verwarmingsproces speelt echter ook een belangrijke rol in de vermenging van de verschillende etherische oliën, botanische extracten en aroma's.
Het resultaat is een complete, zachte en uitgebalanceerde smaakervaring.
Een meerfasig proces van ingrediënt tot fles dat resulteert in de heerlijke smaak van elke fles Fentimans